Bistronomie-lid Bistro Bruut is gisteren uitgeroepen tot 'Gastro-Bistro van het jaar 2018' bij de gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau. De zaak van chef Bruno Timperman, gelegen in de Brugse binnenstad, kreeg bovendien een score van 15.5/20. Onze trotse partner Duvel mocht de prijs op het podium overhandigen. De gids schreef het volgende over Bistro Bruut:
Na zijn extra punt vorig jaar blijft chef Bruno Timperman bevestigen en op zijn sterk elan verder gaan. Hij begrijpt als geen ander hoe met een paar ingrediënten aanzienlijke meerwaarde mogelijk is. Al heeft ook de verwelkoming en zijn presence uiteraard een positieve impact op de beleving. Evenwicht, puurheid en diepgang zijn de sleutelwoorden die in diverse gerechten terugkomen. Bijvoorbeeld in een hapje van gedroogde boerenkool met crème van Oud Brugge maar ook in een bereiding van heek met diverse structuren van wortelen en een voortreffelijke mousseline van sinaasappel. Evenwicht en zuivere smaken kenmerken ook bij een ander bezoek het nagerecht rond witte chocolade en wortelen. Een bord dat we overigens met onze vingers helemaal uitlikten.
Meer info vind je hier: https://be.gaultmillau.com/news/gault-millau-2018-the-results
Reacties (5124)