Het restaurant van de toekomst ligt aan de Bollandusstraat te Antwerpen. Bar Pêche is het type restaurant waar je minstens maandelijks wil tafelen. Een duo dikke maten waarvan er ééntje de keuken op magistrale wijze voor zijn rekening neemt en waarvan de ander de beste gastheer is die je maar kan inbeelden. Een twintig tal couverts in een hedendaags no nonsense kader, een paar couverts aan een compacte toog met zicht in de keuken, een schap met zowel klassieke als natuurwijnen, en bij degelijk weer een gezellig boetiek terras.

Semmy Roumans en Esger Van Lysebetten leerden elkaar kennen via elkanders partners, blijken allebei Limburgse roots te hebben en daar bovenop nog eens dezelfde culinaire visie.

Chef Semmy leerde zowel bij L’Amitié als bij Veranda alle knepen van het kookvak en geeft er vandaag zijn volledig eigen invulling aan. Om de 5 weken roteert de kaart van Bar Pêche die samengesteld is uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en evenveel desserts.

Telkens is er keuze uit één creatie rond vis, één rond vlees en één vegetarische optie.

Bietjes worden gebracht met labneh en kikkererwt (16€ ), kokkels in samenspel met zeekraal en dashi ( 19€ ). Het huwelijk tussen pastrami, zuurkool en mosterd (19€ ) is er eentje voor t leven.

Of wat te denken van de ravioli met champignons en bloemkool (26€ ), de roodbaars met aardappel en radicchio (29€ ) of de onglet, met gerookte aardappel en bearnaise (29,50€) …..

Bij de afsluiters kan in dit menu  gekozen worden tussen de sabayon, dame blanche of een selectie kazen geaffineerd door de familie Van Tricht.

Intussen heb je als gast al lang kennis mogen maken met Esger. Ze worden alsmaar schaarser die gastheren die empathie en passie op een discrete doch echt hartelijke manier weten te combineren. Laat u zeker begeleiden in de keuze van de dranken. Esger zorgt ervoor dat de ‘ seasonal dishes with heart’  van Semmy nog beter tot hun recht komen met het juiste glas.

Dat Bar Peche voor Celebrity Master Chef winnaar en radio icoon Linde Merckpoel haar coup de coeur is, snappen we echt wel !