Praktische info
Dweerstraat 12, 8000 Brugge
- +32 50 34 83 43
- info@bonteb.be
Betaalkaarten:
Visa | Mastercard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Bernard Bonte
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u30
- Wo
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u30
- Do
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u30
- Vr
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u30
- Za
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u30
- Zo
- Gesloten
Bernard Bonte vond enkele jaren terug het geschikte pand voor zijn restaurant in de Dweersstraat in de Brugse binnenstad. Binnenhuisarchitect Lieven Musschoot creëerde een hedendaagse mix van Scandinavische accenten, vintage meubilair en veel hout. Een geheel dat modern aanvoelt maar toch voor warmte zorgt. En op en top bistronomisch ! Bernard Bonte staat in voor de keuken en deed na zijn opleiding in Spermalie onder meer ervaring op bij Wout Bru. Vandaag kiest Bernard resoluut voor een hedendaagse keuken met respect voor seizoensgebonden producten.
Gasten hebben de keuze uit gerechten à la carte, of laten zich verrassen door het keuzemenu. Tevens is de wekelijks veranderende lunch een aanrader. De chef vertrekt van basisproducten en creëert daarrond smakelijke, herkenbare gerechten met voornamelijk Belgische ingrediënten. Starten kan bijvoorbeeld met een smakelijke bereiding van ravioli met langoustines, spinazie, sinaasappel en beurre blanc. Onder de hoofdgerechten springen in het oog onder meer de op vel gebakken zeebaars in samenspel met groene groenten, waterkers, mousseline aadrappelen en afgewerkt met een Hollandaise sausje. Of als het wat decadenter mag, kies dan voor een bereiding zoals truffel linguine, kalfszwezerik met beukenzwam en parmezaan.
Het enthousiasme vanuit de keuken stroomt door in de bediening die met de nodige charme en empathie voor een heerlijke beleving zorgen.
Bij Bonte B. is het genieten van mooie creatieve gerechten met een uitstekende verhouding in smaak en prijs-kwaliteit. Dit is immers ook niet ontgaan bij Gault Millau 14pt en de rode gids Michelin.
Bonte B. is eigenlijk een knap schoolvoorbeeld van casual,no nonsense gastronomie.